Do góry

Sałatki Przepis na:

Łatwa sałatka z czerwoną fasolą

Łatwa sałatka z czerwoną fasolą

Autor: basiornik

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 160

Dodano: 08.04.2017

Odsłon: 3119

Sycąca i delikatna, doskonała na każdą okazję.

Składniki

  • Makaron w kształcie ryżu - 1 opakowanie
  • Czerwona fasola - puszka
  • Biała fasola - puszka
  • Groszek - puszka
  • Marchewka - 5 sztuk
  • Jajka - 5 sztuk
  • Ogórki kiszone - 4-5 w zależności od wielkości
  • Majonez - słoiczek
  • Musztarda francuska - pół słoiczka
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę.

    Makaron ugotować wedle przepisu na opakowaniu.

    Marchewkę ugotować w skórce do miękkości, następnie poobierać i pokroić w drobną kostkę.

    Groszek, fasolki odcedzić i przelać zimną wodą.

    Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę,

  2. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, dodać majonez, musztardę oraz doprawić solą i pieprzem do smaku.

    Można też dodać do sałatki szczypiorek.

    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń