Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Masło dokładnie utrzeć z cukrem, następnie dodawać stopniowo jajka ciągle ucierając. Później stopniowo dodawać miód, śmietanę, przyprawę do piernika, na koniec sodę wymieszaną z mąką i kakaem. Ciasto wylać na dużą brytfankę i piec ok 1 godz
Zimne ciasto przekroić na pół i przełożyć powidłem. Smacznego!!!