Do góry

Desery Przepis na:

Łatwy przepis na warzywne szaszłyki

Łatwy przepis na warzywne szaszłyki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Łatwy przepis na warzywne szaszłyki"

Składniki

  • 3 strąki papryki
  • najlepiej w różnych kolorach (czerwona
  • zielona oraz żółta)
  • 6 cebulek dymek (lub 1-2 malutkie
  • stare cebule)
  • 1 mały kabaczek lub 1-2 cienkie cukinie
  • 1 kalarepka
  • 1 nieduży brokuł
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól l pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Strąki papryki umyć, osuszyć, dokładnie oczyścić, pokroić w kwadratowe kawałki. Cebulki obrać, pociąć na cząstki. Kabaczek umyć, jeśli jest mały, nie obierać, pokroić na równe kawałki. Jeśli używamy cukini, również pozostawić w skórce, pociąć na plasterki. Kalarepkę obrać, pokroić, brokuł umyć, podzielić na różyczki.

  2. Kawałki warzyw nabijać naprzemiennie na szpadki. Skropić oliwą, posypać solą i pieprzem, grillować, często obracając.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń