Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lazania po grecku z jagnięciną"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć z mięsem, dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchew, pomidory z puszki, doprawić.
Fetę pokroić w kostkę, pomidory w krążki. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, układać warstwami: makaron, mięso, fasolkę, polać sosem beszamelowym (zasmażka z masła i mąki ugotowana z mlekiem, doprawiona solą i gałką). Piec ok. 40 min w temp. 180oC. Pod koniec pieczenia na wierzchu ułożyć plastry pomidorów i kosteczki fety.
Farsz do lazanii nie powinien być zbyt gęsty. W razie potrzeby rozcieńcz go połową szklanki soku pomidorowego.
ok. 60 minut.Źródło: Twoje Imperium