Do góry

Dania główne Przepis na:

Lazania z kurczakiem i pieczarkami

Lazania z kurczakiem i pieczarkami

Autor: kulinarneprzygody

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 667

Dodano: 08.06.2018

Odsłon: 657

Lazania z kurczakiem i pieczarkami

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę przyprawić słodką papryką, solą i pieprzem- odstawić na Pół godziny.

    Cebulę i czosnek pokroić w kosteczkę, pieczarki umyć, obrać i pokroić w plasterki.

    Na patelni podsmażyć przez chwilę kurczaka - zdjąć z patelni.

    Na tej samym oleju podsmażyć cebulę i czosnek do miękkości.

    Dodać pieczarki i smażyć do odparowania wody. Dodać pomidory z puszki. Smażyć jeszcze przez 10 minut.

    Dodać podsmażony filet z kurczaka. Doprawić solą, pieprzem , tymiankiem oraz ziołami prowansalski. Wymieszać i zdjąć z ognia.

    Ser żółty zetrzeć na tarce lub pokroić drobno. Ser mozzarella pokroić na cienkie plasterki.

    Naczynie żaroodporne posmarować odrobioną oleju. Na dnie wyłożyć 3 płaty makaronu. Wyłożyć połowę sosy pomidorowego. Posypać serem żółtym (2/3 całej porcji). Ponownie ułożyć płaty makaronu, pozostały sos pomidorowy i układamy trzecią warstwę, makaronu. Posypujemy pozostałą częścią żółtego sera. Na wierzchu układamy ser mozzarella po całej zapiekance.

    Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy pod przykryciem przez 20 minut oraz dodatkowo 10 minut bez przykrycia.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 czerwca Pyszna lazania i gdy nie dzisiejsze rybki, to połowę takiej bym zjadł ;) Super :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń