Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lazania z pieczarkami"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 112
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 23
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 112
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 23
Składniki
Sos beszamelowy: z masła, mąki i mleka przygotuj gładki sos beszamelowy (najwygodniej trzepaczką). Przypraw. Kiedy sos ostygnie, wbij żółtko, wymieszaj.
Na oleju podsmaż posiekane cebule i czosnek. Dodaj pokrojone pieczarki, potem mielone. Duś razem, do momentu, gdy mięso się zrumieni. Włóż przecier pomidorowy. Farsz duś jeszcze 10 minut. Przypraw.
Ugotuj makaron. Ser żółty zetrzyj na tarce.
Naczynie posmaruj masłem. Układaj warstwami: makaron, mięso, ser, sos, makaron, mięso, ser. Lazanię zapiekaj 30-40 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>Źródło: Bella Relaks