Do góry

Przekąski Przepis na:

Łazanki

Łazanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 631

Dodano:

Odsłon: 28094

Można wykorzystać różne skrawki wędlin co daje za każdym razem inny smak potrawy. Czasami dla odmiany do tej potrawy razem z wędliną dodaję pokrojone w paski i usmażone pieczarki.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kiszoną kapustę wypłukać a następnie chwilę pogotować po czym odcedzić i chwilę odczekać by ostygła gdyż zawsze ją lekko jeszcze kroję by nie była dł.ponownie wrzucam do rondla i gotuję w niewielkiej ilości wody,dodając ziele ang.i liśc laurowy.

  2. Na smalcu smażę wędlinę pokrojoną w kostkę. W trakcie smażenia wędliny dodaję przyprawy do smaku:mieloną paprykę slodką i przyprawę do grila oraz czasem zioła prowansalskie.Dodać do kapusty.

  3. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić. Dodać do kapusty i wymieszać wszystkie składniki

  4. Potrawę doprawić do smaku solą (kucharkiem) i pieprzem,a jak kto lubi to można dodac trochę magi w płynie i odrobinę majeranku

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kotek78 02 grudnia 2011 tak, łazanki z grzybami leśnymi są pyszne i można podać je nawet jako jedno z dań na Wigilię oczywiście bez wędliny czy mięsa

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 02 grudnia 2011 łazanki zawsze się sprawdzają, a jeszcze z suszonymi grzybami leśnymi ... poezja

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolciaa 23 maja 2011 Wypróbowałam i szczerze polecam :) Łazanki wyszły pyszne- przypomniał mi się smak dzieciństwa :) Pozdrawiam

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń