Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki

Łazanki

Autor: mari

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1925

Dodano: 02.03.2010

Odsłon: 9403

błyskawiczne

Składniki

  • kapusta kiszona, 1 kg
  • makaron "łazanka", 1 opakowanie
  • cebula, 2-3 szt.
  • wegeta, 1 łyżka
  • olej, 4-5 łyżek
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę ugotowac do miękkości. Odcedzic, odcisnąc, przesiekac. Na oleju zeszklic posiekaną cebulę z dodatkiem wegety (najlepiej w jakimś dużym garze). Wrzucic kapustę i smażyc do momentu odparowania nadmiaru wody. Jesli jest taka potrzeba to dosolic i popieprzyc (ja pieprzu nie żałuję).

  2. Makaron ugotowac w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Wrzucic do kapusty, starannie wymieszac, chwilkę posmazyc i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 02 marca 2010 odmian łazanek tyle samo co bigosu czy rosołu- a ten przepis jest naprawdę błyskawiczny , wiele razy się mi przyda :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mari 02 marca 2010 Mirabelko, jak będę miec więcej czasu to wypróbuję z przyjemnością Twoją wersję. Zazwyczaj kiedy wracam z pracy i trzeba coś na szybkiego upitrasic to ta metoda na łazanki jest niezawodna :) Dodam, że łazanki chodziły za mną już cały tydzień, więc mocno zdesperowana zjadłabym każdą wersję :D Pozdrawiam!

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monia_i_ania 02 marca 2010 hmm, łazanki, mniam. My robimy łazanki z pieczarkami i cebulką, już mamy pomysł na piątkowy obiad. Pozdrawiamy.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 02 marca 2010 U mnie też dziś łazanki były :) choć zupełnie inne, z gotowanej kapusty, z grzybami i odrobiną boczku :) Twój przepis faktycznie jest dużo szybszy :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń