Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki-inaczej

Łazanki-inaczej

Autor: rosse

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4338

Dodano: 20.12.2012

Odsłon: 25530

Łazanki z tego przepisu najbardziej smakują mi i mojej rodzince.Dodatek grzybów i kiełbasy daje fajny smak potrawie.Osoby którym "sprzedałam"ten przepis robią tylko taką wersję i mówią,że jest najlepsza:)

Składniki

  • kapusta kiszona, 40 dkg
  • makaron Lubella-Fala nr 45, 3/4 opakowania
  • grzybki suszone, 1 garść
  • kiełbasa np.podwawelska, 1 szt.
  • cebula, 1 -2 sztuki
  • sól,pieprz,olej
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroić drobno,żeby nie była jak spaghetti.Ugotować do miękkości.Ugotować grzybki w osobnym garnku.

  2. Odlać wodę z kapusty i wlać do niej wodę z grzybków,pogotować chwilkę.Cebulę,kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.

  3. Odcedzić kapustę,dodać do niej kiełbasę z cebulką i pokrojone w paski lub większą kostkę grzybki oraz ugotowany wcześniej w osolonej wodzie makaron.Razem wszystko wymieszać,doprawić do smaku solą i pieprzem.Chwilę można wszystko przesmażyć.

  4. Rada:Można łazanki zrobić bez kiełbasy w wersji wegetariańskiej.Ja daję do łazanek makaron Lubella nr 45,jest lepszy niż łazankowy bo się nie skleja.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 06 maja 2013 Ciekawa opcja z tymi pieczarkami,dziękuję i pozdrawiam:)

29 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maluszekk 30 kwietnia 2013 Robię podobnie, tylko dodaję jeszcze dużo smażonych pieczarek i natkę pietruszki. Pyszności :)

29 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń