Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z Białą Kapustą i Boczkiem.

Łazanki z Białą Kapustą i Boczkiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 258 Ocena: 3159

Dodano:

Odsłon: 3466

Szybkie i smaczne danie,z braku czasu kupiłam gotowy makaron,cały tydz.siedzę w zaprawach,także taki szybki obiad to jak zbawienie ;-) Zdjęcie słabe,bo z telefonu...

Składniki

  • pół dużej paczki makaronu łazanki
  • pół główki kapusty
  • 400-500 g boczku
  • 2 cebule
  • 1 marchewka
  • olej do smażenia
  • 1,5 szkl bulionu drobiowego
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Łazanki z paczki ugotować wg przepisu na opakowaniu, pół główki sporej kapusty poszatkować i sparzyć wrzątkiem, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach,boczek pokroić w drobną kosteczkę i przysmażyć na oleju,wrzucić do boczku pokrojoną w kosteczkę cebulę,gdy się zacznie rumienić wrzucić odcedzoną kapustę i dodać marchewkę, całość zalać 1,5 szkl.bulionu drobiowego, doprawić solą i pieprzem i dusić pod przykryciem do miękkości i odparowania bulionu,co jakiś czas mieszając.Wrzucić ugotowane łazanki,wymieszać i gotowe przed podaniem posypałam natką pietruszki,bo u nas do wszystkiego lubimy zielone ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń