Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z kapustą.

Łazanki z kapustą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 138 Ocena: 1886

Dodano:

Odsłon: 19349

Smak dzieciństwa.

Składniki

  • -Biała kapusta - 0,5 szt mała
  • -Makaron łazanki - 500 g
  • -Cebula średnia - 2 szt
  • -Kiełbasa - 250 g
  • -Boczek - 250 g
  • -Pieczarki - 250 g
  • -Olej - 5 łyżek
  • -Sól, pieprz, papryka czerwona słodka
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno pokroić. Włożyć do garnka zalać wodą, posolić i gotować, aż zmięknie.

  2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
    Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry.

  3. Podsmażyć cebulę na oleju, dodać pieczarki i smażyć. Doprawić solą i pieprzem.

  4. Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć.
    Następnie dodać do usmażonych pieczarek.

  5. Miękką kapustę odcedzić i dodać do pozostałych składników i smażyć przez około 15 minut. Doprawić według uznania.

  6. Dodać ugotowany makaron i delikatnie wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń