Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z kapustą kiszoną

Łazanki z kapustą kiszoną

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1649 Ocena: 38151

Dodano: 03.03.2015

Odsłon: 11872

Łazanki na naszym stole goszczą zazwyczaj w wersji ze słodką kapustą z dodatkiem świeżego koperku. Takich dawno już nie jedliśmy ,więc nastała pora (w końcu :D ) by je podać. Pyszne ,lekko kwaśne łazanki z dodatkiem maggi...mmm ,pycha!

Składniki

  • 500 g kapusty kiszonej
  • 300 g makaronu łazanki
  • 400 g wędzonego boczku
  • 2 marchewki (duże)
  • 2 cebule
  • 2 łyżki gęsiego smalcu
  • 2 liście laurowe
  • 150 ml bulionu drobiowego
  • pieprz
  • maggi
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron na łazanki gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniu. Odsączamy ,przelewamy zimną wodą.

    Kapustę płuczemy ,osączamy ,siekamy. Marchewki i cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na smalcu. Dodajemy kapustę ,smażymy jeszcze 2-3 min i zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe. Dusimy na małym ogniu do miękkości kapusty (nadmiar płynu redukujemy).

    Boczek kroimy w kostkę ,smażymy na suchej patelni.

    Makaron ,kapustę i boczek (razem z wytopionym tłuszczem) mieszamy w garnku (cały czas podgrzewając na małym ogniu). Do smaku doprawiamy maggi i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kstr54 05 marca 2015 Jak dla mńie za malo kapustki',wyglada smacznie

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 03 marca 2015 Najlepsze! Prezentują się bajecznie :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń