Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z kapustą kiszoną i leśnymi grzybami.

Łazanki z kapustą kiszoną i leśnymi grzybami.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 900 Ocena: 7999

Dodano: 20.01.2018

Odsłon: 821

Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą z marchwią i żurawiną oraz z grzybami leśnymi. Polecam!!!

Składniki

  • kiszona kapusta z marchwią i żurawiną 1,5 kg Odciśnięta z soku
  • grzyby leśne, 1 słoik 900 ml w sosie własnym
  • ścinki ze schabu 50 dag
  • pasta rosołowa 2 łyżki
  • olej 250 ml
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • liść laurowy 3 szt.
  • ziele angielskie 8 szt.
  • makaron łazanki 50 dag
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W litrze wody z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim gotujemy pokrojone w kostkę grzyby i mięso. Gotujemy 30 minut. Po tym czasie dodajemy odciśniętą z soku kapustę, mieszamy i gotujemy 90 minut. Jeżeli po tym czasie kapusta będzie już miękka doprawiamy do smaku pieprzem i solą. W między czasie gotujemy makaron łazanki. Ugotowaną kapustę z mięsem i grzybami wykładamy na durszlak i odciskamy z wywaru. Wywaru nie wylewamy, możemy zużyć go do ugotowania kwaśnicy. Odciśniętą kapustę z mięsem i grzybami przekładamy do brytfanki z olejem, mieszamy dodając stopniowo odcedzony makaron łazanki. Dusimy na wolnym ogniu 15 minut.

  2. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 21 stycznia Ale narobiłaś mi ochoty na łazanki jutro robię,przepis świetny. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń