Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z kiszoną kapustą, mięsem i grzybami.

Łazanki z kiszoną kapustą, mięsem i grzybami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1066 Ocena: 11213

Dodano:

Odsłon: 6669

Ugotowane łazanki z domowego kiszenia młodą kapustą, mięsem i pieczarkami. Polecam!!!

Składniki

  • młoda kiszona kapusta z marchwią 1,5 kg Odciśnięta z soku
  • pieczarki 70 dag
  • szynka wieprzowa 90 dag
  • pasta rosołowa 2 łyżki
  • Olej rzepakowy
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • liść laurowy 3 szt.
  • ziele angielskie 8 szt.
  • makaron łazanki 50 dag
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W litrze wody z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim gotujemy mięso i pieczarki. Gotujemy 30 minut. Po tym czasie dodajemy odciśniętą z soku kapustę, mieszamy i gotujemy 90 minut. Ugotowane mięso i pieczarki wyjmujemy z garnka, studzimy, kroimy w kostkę i z powrotem dodajemy je do garnka i dalej gotujemy. Jeżeli po tym czasie kapusta będzie już miękka doprawiamy do smaku pieprzem i solą. W między czasie gotujemy makaron łazanki.

  2. Ugotowaną kapustę z mięsem i grzybami wykładamy na durszlak i odciskamy z wywaru. Wywaru nie wylewamy, możemy zużyć go do ugotowania kwaśnicy. Odciśniętą kapustę z mięsem i grzybami przekładamy do brytfanki, dodajemy olej i mieszamy, dodając stopniowo odcedzony makaron łazanki. Dusimy na wolnym ogniu 15 minut.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń