Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z makiem

Łazanki z makiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 521

Dodano:

Odsłon: 4243

Jaki "deser" na Wigilijnym stole.

Składniki

> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować mleko z wodą. Wsypać mak i pozostawić, by dobrze się zaparzył (ok. 10-15 minut).

    Na patelni rozpuścić masło. Dodać posiekane orzechy, lekko przesmażyć.
    Dorzucić pozostałe posiekane bakalie. Dodać 2 łyżki miodu, cukier waniliowy i mak. Można ewentualnie dosłodzić do smaku.

  2. Ugotować łazanki. Polać zezłoconym masłem. Nałożyć farsz. Wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 14 grudnia 2013 przepis fajny, potrawa bardzo smaczna, ale zdjęcie raczej nie Twoje..

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń