Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łazanki z młodą kapustą"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 29
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 670
Szybka i smaczna
Odsłon: 11221
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 256
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 29
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 670
Szybka i smaczna
Odsłon: 11221
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 256
Składniki
Kapustę umyć, odrzucić zewnętrzne liście, wyciąć głąb, resztę drobno poszatkować, zalać osolonym wrzątkiem, gotować do miękkości, odcedzić. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki umyć, oczyścić, drobno pokroić, podsmażyć na 2 łyżkach masła z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Kapustę wymieszać z podsmażonymi pieczarkami, doprawić solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wykładać naprzemiennie makaron i kapustę z pieczarkami, zakończyć makaronem. Wierzch posypać startym żółtym serem. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC na ok. 10 minut, posypać posiekaną natką.
ok. 65 minut
Do młodej kapusty możesz dodać kawałki kiełbasy podsmażonej na oleju na patelni albo zeszkloną na maśle niedużą cebulę.Źródło: Twoje Imperium