Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z młodą kapustą i boczniakami

Łazanki z młodą kapustą i boczniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2005 Ocena: 45304

Dodano:

Odsłon: 19120

Po prostu pycha...młoda kapusta ,koperek i łazanki...mmm!!!!

Składniki

  • mała kapusta
  • cebula
  • 200 g boczniaków
  • makaron łazanki
  • pęczek koperku
  • sok z cytryny
  • kilka parówek
  • 2 łyżki masła
  • sól ,pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę siekamy i razem z pokrojonymi w paski boczniakami podsmażamy na maśle. Kapustę szatkujemy ,dodajemy cebulę i boczniaki i dusimy 35 min w szklance wody dosypując łyżeczkę soli.
    Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Osączamy i dodajemy do kapusty razem z posiekanym koperkiem i parówkami pokrojonymi i podsmażonymi na suchej patelni. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 02 lipca 2014 Łazanki świetne-młoda kapusta,boczniaki,koperek.Po prostu pycha ! Nie wiem tylko po co psuć to danie parówką ? Zabieram przepis do książki,wykreślając oczywiście psinę w postaci parówki.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 28 czerwca 2014 uwielbiam łazanki i zapunktuję Ci synu mimo,tego,że moje przepisy omijasz szerokim łukiem na korzyść przepisów wegeto/wilka ,która kiedyś tak Cię zbluzgała:)))
widocznie lubisz :):):)
Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń