Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łazanki z pomidorami"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34676
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34676
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente (na pół twardo), osącz na durszlaku. Kapustę kiszoną opłucz kilkakrotnie w zimnej wodzie. Osącz i drobno pokrój. Podlej niewielką ilością wody, wlej łyżkę oleju i duś pod przykryciem ok. 20 minut.
Namoczone suszone grzyby drobniutko pokrój i dodaj do kapusty. Pieczarki oraz cebulę oczyść i pokrój. Rozgrzej niewielką ilość oleju i podsmaż razem oba . Przełóż do garnka z kapustą. Dodaj kilka ziarenek ziela angielskiego, listek laurowy oraz obrane ze skórki, pokrojone pomidory.
Włóż koncentrat pomidorowy, wsyp łyżeczkę cukru, szczyptę soli. W razie potrzeby wlej do kapusty trochę wody i duś około 15 minut. Kiedy kapusta będzie już miękka, włóż ugotowane łazanki, wymieszaj i jeszcze chwilę podgrzewaj.
Przypraw łazanki. Możesz też garnek z potrawą wstawić do piekarnika i zapiekać kilka minut. To dobry sposób na podgrzanie dania.
<strong>Przepis nadesłała Anna Góralska z Jabłonowa</strong>Źródło: Takie jest życie