Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo

Leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 27993

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Leczo"

Składniki

  • 50 dag żółtej papryki ?50 dag pomidorów ?40 dag fasolki szparagowej ?30 dag cebuli ?40 dag mięsa (może być kurczak
  • wieprzowina) ?olej ?ostra papryka
  • pieprz
  • sól ?bulion
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolkę pokrój, ugotuj w osolonej wodzie. Paprykę pokrój w paski, cebulę i pomidory w kostkę. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj paprykę, fasolkę, podlej bulionem. Dopraw do smaku, duś ok. 15 minut. Dodaj pomidory, pokrojone podsmażone mięso, dopraw. Duś do miękkości. Podaj z chlebem i np. faszerowaną papryką.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń