Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo

Leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1742

Dodano:

Odsłon: 2122

Miseczka pysznego, aromatycznego leczo jest dobra zarówno na obiad jak i ciepłą kolację. Z chlebem, z ryżem, a nawet z kaszą smakuje wyśmienicie. Polecam:)

Składniki

  • 2 cukinie
  • 2 papryki
  • 2 laski ulubionej kiełbasy
  • 2 cebule
  • 3 pomidory
  • sól
  • słodka papryka - 2 łyżeczki
  • świeżo zmielony pieprz i pieprz cytrynowy
  • 1 duży słoik koncentraru pomidorowego
  • szczypta chilli
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa kroimy w kostkę lub w półplasterki, kiełbasę w plasterki.
    Na oleju w większym garnku podsmażamy kiełbasę i cebulę do zarumienienia, dorzucamy paprykę (cały czas mieszamy), pomidory a na końcu cukinię ( ja obieram ze skórki ale oczywiście nie trzeba).

  2. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, pieprzem cytrynowym, słodką papryką i szczyptą chili. Jak już wszystko ładnie się połączy i delikatnie przesmaży wlewamy koncentrat pomidorowy i gotujemy przez około 10 minut, co jakiś czas mieszając.
    Przygotowanie tego dania zajmuje dosłownie godzinkę, a mamy naprawdę pożywny i przepyszny obiad.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń