Do góry

Zupy Przepis na:

LECZO

LECZO

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 16908

Dodano: 23.08.2010

Odsłon: 17249

Oryginalne leczo to papryka, cebula i pomidory. Ja dodaję jeszcze kabaczka i kiełbaskę.Wyśmienite danie jednogarnkowe.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kiełbasę pokroic w półplastry, przesmażyc. Dodac cebulę pokrojoną w półplastry, rozgnieciony czosnek i chili. Poddusic do zeszklenia cebuli. Przełożyc do dużego garnka. Podlac niewielką ilością wody.

  2. Obranego kabaczka pokroic w grubą kostkę, dodac do kiełbasy, dusic do zeszklenia.

  3. Pomidory sparzyc, obrac ze skórki, grubo pokroic. Połączyc z kabaczkiem.

  4. Na koniec dodac paprykę pokrojoną w grubą kostkę i koncentrat. Krótko całośc jeszcze poddusic. Przyprawic solą do smaku. Podawac z pieczywem lub ryżem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń