Do góry

Zupy Przepis na:

Leczo

Leczo

Autor: ethela

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 238

Dodano: 11.09.2010

Odsłon: 13303

Zalety dania?Proste i pyszne!

Składniki

  • papryka(kolorowa), 4 duże sztuki
  • pomidory, 4 średnie
  • cebula, 1 średnia
  • kiełbasa parówkowa(lub wg uznania), 5 pętek(małych,jak duże,to mniej)
  • Papryka słodka, 3 łyżki
  • papryka ostra(opcjonalnie,wg upodobań), 1/2 łyżeczki
  • cukier, do smaku,u mnie 1 czubata łyżeczka
  • sól, do smaku(ja-1/2 łyżeczki)
  • przecier pomidorowy w kartonie(opcjonalnie,ja dodaję,żeby uzyskać ciemnoczerwony kolor), 1/2 szkl.Cebulę kroję w półplasterki i
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę kroję w półplasterki i podsmażam na złoty kolor

  2. Paprykę kroję w okrągłe plastry.Do garnka z grubym dnem wlewam 2-3 łyżki oliwy i duszę paprykę,aż będzie miękka(pod przykryciem)

  3. Dodaję cebulę,przyprawy,pomidory pokrojone w kostkę i duszę jeszcze ok.10-15 min.

  4. Kiełbasę kroję w plasterki,podsmażam i wrzucam do papryki.Duszę jeszcze ok. 10 min. i wlewam przecier.

  5. Podaję z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Goblinek 12 września 2010 Smakowicie wygląda Twoje leczo, prawie jak owocowe :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń