Do góry

Zupy Przepis na:

Leczo

Leczo

Autor: dodusia222

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 639

Dodano: 28.09.2011

Odsłon: 20771

Zawsze dobre:)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek i cebule kroimy w kostkę,a kiełbasę,pieczarki i marchewkę w plasterki.Paprykę kroimy w paski.Cukinie obieramy,usuwamy nasiona i także kroimy w paski.

  2. Do garnka wlewamy olej wrzucamy boczek.Po chwili dodajemy cebulę,kiełbasę.Po okolo 10min. dokładamy pieczarki i całość smażymy do zeszklenia.

  3. Teraz wrzucamy pomidory,cukinie,marchew,czosnek i dolewamy ok. 1/2 szklanki wody.Wszystko dusimy ok. 30-40 min.Tak mniej więcej w połowie gotowania dodajemy też paprykę.

  4. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy.Najlepiej oregano i bazylię.Smacznego!!!:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dodusia222 17 czerwca 2012 Oczywiście zapomniałam o papryce:)UPS paprykę dokładamy w punkcie 3!!I to tak nie odrazu żeby się nie rozgotowała:)!!!!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dodusia222 17 czerwca 2012 W punkcie 3 i to tak w połowie gotowania tak aby się nie rozgotowała :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ania107 13 czerwca 2012 a kiedy dodajemy paprykę? w punkcie 2 czy 3?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Lubie_jesc 09 czerwca 2012 Moja mama robi mi leczo według tego przepisu. Jest przepyszne ! Polecam każdemu !

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Lubie_jesc 09 czerwca 2012 Moja mama robi mi leczo według tego przepisu. Jest wspaniałe ! Kocham ją za to :*

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń