Do góry

Zupy Przepis na:

Leczo

Leczo

Autor: MEGI110278

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4068

Dodano: 29.09.2011

Odsłon: 25156

kolorowe zachęcające do konsumpcji...

Składniki

  • 4 papryki czerwone
  • 2 papryki zielone
  • 1 papryka żółta
  • 2 cebule białe
  • 2 cebule czerwone
  • 60 dkg pieczarek
  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 4 kabanosy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 4 świeże pomidory/przecier pomidorowy
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroić w paski kurczaka i podsmażyć.Dodać sól i pieprz.Następnie wrzucić pokrojone pieczarki i poddusić.Pozostałe warzywa również pokroić w paski i dodać do mięsa.Podlać wodą i gotować ok 30 min.Pod koniec gotowania dodać pokrojone w plasterki kabanosy.Przygotować przecier pomidorowy i jeżeli jest konieczność zrobić zaprawkę z mąki (1,5 szkl wody,1 łyżka przecieru pomid,2 łyżki mąki) Po ugotowaniu dodać wyplukaną czerwoną fasolę i doprawić do smaku solą,pieprzem i ostrą zmieloną papryką.

  2. Potrawa jedno-garnkowa a jaka ciekawa... POLECAM GORĄCO !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń