Do góry

Zupy Przepis na:

Leczo

Leczo

Autor: JUSTYSIA24

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 54

Dodano: 17.05.2012

Odsłon: 11031

pyszne i bardzo warzywne:-)

Składniki

  • cukinia średnia, 2 sztuki
  • cebulka, 1 sztuka
  • pomidorki, 3 sztuki
  • papryka żółta czerwona i pomarańczowa, po 1 sztuce
  • kiełbaska u mnie grillowa, 4 sztuki
  • przecier pomidorowy, sól, pieprz czarny i ziołowy, wg. uznania
  • czosnek, mała główka
  • marchewka, 2 sztuki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pokroic kiełbaskę i cebulkę w plasterki, podsmażyc delikatnie na smalcu. pomidorki ponacinac i zalac wrzącą woda, odstawic w tej wodzie aby przestygły. do kiełbaski dodac pokrojoną w plasterki marchewkę i zalac to odrobiną wody ( tak naprawdę aby, aby tej wody).

  2. papryczku umyc, przekroic na pół, wydrążyc środek. połówki przekroic jeszcze raz na pół i pokroic na plasterki. dorzucic do kiełbaski dodac przyprawy oraz przecier pomidorowy. dusic 15 minut na małym ogniu.

  3. w tym czasie obrac pomidorki ze skórki, wydrążyc środek ( ja go zawsze wyrzucam) resztę pokroic i dorzuci do lecza. cukinie umyc odkroic końce, przciąc na pół, wydrązyc środek, połówki jeszcze raz przeciąc na pół i pokroic , dodac do lecza. na samym końcu dodaję obraną i przeciśniętą przez praskę całą główkę czosnku i duszę to na bardzo małym ogniu jeszcze około 10 minut.

  4. smacznego:-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

paulusia201 05 lipca 2012 ja zamiast pomidorow daje sok pomidorowy taki w buteleczce jak KUBUS, smakuje wysmienicie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń