Do góry

Zupy Przepis na:

Leczo Babci Zosi

Leczo Babci Zosi

Autor: madzikcho

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 563

Dodano: 30.01.2010

Odsłon: 8646

można podawać jako danie obiadowe lub jako danie "imprezkowe" ;)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory i paprykę obrać ze skóry, pokroić w małą kostkę. Pieczarki obrać i umyć w całości, pokroić. Cebulę obrać, pokroić. Kiełbasę pokroić w małą kostkę.

  2. Do garnka wlać trochę oliwy. Wrzucić kiełbasę, lekko podsmażyć. Dorzucić cebulkę, dusić na małym ogniu. Pokrojoną paprykę wrzucić do garnka.

  3. Pieczarki podsmażyć na patelni, wrzucić do garnka.Poddusić chwilkę.

  4. Dodać pomidory. Wymieszać i dusić.

  5. Doprawić solą, pieprzem, bazylią i cukrem do smaku.

  6. Dusić, aż wszystkie składniki będą miękkie. Podawać z ryżem lub pieczywem. SMACZNEGO ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń