Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Leczo bakłażanowe z tymiankiem"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 76
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 81
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 76
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 81
Składniki
Bakłażan pokrój na półplasterki, osól, odstaw na 10 min. Osusz, pokrój w dużą kostkę. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Pomidory umyj, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej w rondlu, zeszklij cebulę. Dodaj pomidory, duś kilka minut.
Cukinie pokrój w ćwierćplasterki, a paprykę w paski. Wrzuć do cebuli razem z bakłażanem, wymieszaj. Posyp tymiankiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Duś ok. 15 min.Źródło: Chwila dla Ciebie