Do góry

Przekąski Przepis na:

Leczo dyniowe z ziemniakami

Przepis dnia 2010-11-17
Leczo dyniowe z ziemniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 802

Dodano:

Odsłon: 3960

pyszne danie dla miłośników dyniowatych...

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. na głębokiej patelni podsmażyć pokrojoną ceulę, dodać surowe ziemniaki pokrojone w kosteczkę, zalać i 1 szkl. wody. Poddusić do uzyskania ziemniaków półtwardych. Przełożyć do większego garnka, wrzucić do tego pokrojoną w kosteczkę dynię, przyprawy i zalać wodą. Wszystko dusić do miękkości i dodawać w miarę potrzeby wodę i przyprawy. smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kokalala 17 listopada 2010 Rekinie64, jak bedziesz mieć problemy typu "coś mi stanęło na żołądku", to możesz druknąć zdjęcie lecza, powinno pomóc...

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kokalala 17 listopada 2010 Na przyprawach do leczo nie oszczędzam. Poza tym nie liczy się wygląd tylko smak :-)))). Nikogo zresztą do jedzenia sie nie przymusza...

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

carnival 17 listopada 2010 To prawda, nie wygląda apetycznie. Poza tym... wydaje mi się, że to musi być strasznie mdłe. Nie ukrywajmy, że dynia sama w sobie jest mdła i żeby była pyszna wymaga intensywnie smakujących dodatków, a nie ziemniaków. Może jakby dodać do tego dania sera pleśniowego to smakowałoby lepiej?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń