Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne leczo w nieco zmienionej odsłonie
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 302
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 302
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Wszystkie warzywa i kiełbasę kroimy w kostkę. W głębokim naczyniu rozgrzewamy olej. Dodajemy zioła prowansalskie, ziele angielskie i liść laurowy. Następnie dodajemy kolejno warzywa - cebulę, po ok. 5 minutach paprykę, następnie po około 3 minutach pieczarki, po kolejnych 3 minutach cukinię. Następnie po 5 minutach dodajemy świeże oraz suszone pomidory. Całość dusimy jeszcze przez około 8 minut. Dodajemy pokrojoną kiełbasę oraz pół kartonika przecieru pomidorowego (około 10 łyżek).
Doprawiamy pieprzem ziołowym oraz bazylią. Dusimy jeszcze około 2 minuty.