Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo jarskie z cukinią

Leczo jarskie z cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 5170

Dodano:

Odsłon: 7850

Warzywne leczo,pożywne i zdrowe.

Składniki

  • cukinia, 2 średnie
  • papryka, 3 średnie
  • cebula,3 sztuki
  • pomidory, 7 sztuk
  • marchewki, 2 sztuki
  • czosnek, 3 ząbki
  • oliwa z oliwek
  • sól, najlepiej morska
  • pieprz mielony
  • papryka mielona ostra i słodka
  • zioła wedle uznania,np.natka pietruszki
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinię i paprykę pokroić w kostkę.

  2. Pomidory sparzyć,obrać i pokroić w plastry.

  3. Marchew obrać i pokroić w plastry.

  4. Warzywa wrzucić do garnka o grubym dnie,dolać odrobinę wody oraz oliwy i dusić pod przykryciem na małym ogniu.

  5. Cebulę i czosnek pokroić w plasterki i zeszklić na oliwie.
    Zeszkloną cebulę i czosnek dodać do garnka,wymieszać całość i kontynuować duszenie warzyw,aż marchewka zmięknie (około 30 minut).
    Dodać sól,pieprz,paprykę oraz zioła wedle uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 27 marca 2014 Fajny przepis na bezmięsne leczo, jak ktoś chce doda mięso, boczek lub kiełbasę i otrzyma leczo niejarskie:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń