Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i pożywne danie na ciepło
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 57
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 132
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 387
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 250
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 57
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 132
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 387
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 250
Składniki
W dużym garnku /patelni/ rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka.Kiedy się zeszkli dodajemy kiłbasę i marchewkę pokrojona w plasterki , następnie /gdy się przesmażą/ paprykę i cukinię /jeśli jest młoda nie obieramy ze skórki i kroimy w kostkę/. Po krótkiej chwili podlewamy woda /ok. 1 szklanki/ i dusimy pod przykryciem jakieś 15 minut. Dodajemy liść laurowy, zielę andielskie, zmiażdżony czosnek, paprykę słodką i majeranek. Dusimy nadal jakieś 5 minut. Gdy warzywa już są miękkie dodajemy starte na tarce, obrane ze skórki jabłko i pokrojone w kostkę pomidory. Na koniec dolewamy ocet winny i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gdy wszystko sie zagotuje danie jest gotowe do spożycia.