Do góry

Zupy Przepis na:

Leczo na szybko

Leczo na szybko

Autor: Sugarspice

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 465

Dodano: 24.01.2010

Odsłon: 27427

ekspresowa wersja popularnego dania

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule kroimy na czastki podsmazamy na oleju. Kielbase kroimy w polkrazki i dorzucamy do cebuli.

  2. Nastepnie oczyszczamy papryke kroimy w czastki dodajemy do reszty, podsmazamy.

  3. Papryczke chilli oczyszczamy z nasionek i siekamy, dodajemy do reszty

  4. Cukinie myjemy i kroimy w polkrazki, wrzucamy do garnka. Zalewamy pomidorami w puszki, winem, dodajemy kostke bulionu i przyprawy.

  5. Dusimy na malym ogniu nie dluzej niz 30 min aby cukinia sie nie rozpadla. Podlewamy woda jesli za duzo jej odparuje. Podajemy z pieczywem. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Afrulu 26 stycznia 2010 Robię podobnie,ale bez kiełbasy i podaję z ryżem.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 25 stycznia 2010 ta wersja leczo przypomniała mi zupę jakby gulaszową która kiedys gotowałam na wołowinie i właśnie winie tylko chyba czerwonym ...musze odszukać ten przepis może go gdzieś jeszcze mam....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 24 stycznia 2010 Robię podobne leczo, ale z białym winem nie próbowałam. Ciekawy pomysł, pozdrawiam.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń