Do góry

Przetwory Przepis na:

Leczo na zimę do słoików

Leczo na zimę do słoików

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 42

Dodano:

Odsłon: 835

Na zimowe chłodne dni, pyszny, szybki, domowy obiad ze słoika :)

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukinię obrać i wydrążyć środek, papryki umyć, oczyścić z nasion, pomidory sparzyć i obrać ze skórki, obrać cebulkę i czosnek.

  2. Czosnek i cebulę drobno posiekać. Paprykę, pomidory oraz cukinie pokroić w kostkę. Do garnka wrzucić wszystkie pokrojone warzywa, dodać koncentrat pomidorowy i ocet, dodać zioła i przyprawy do smaku. Całość gotować do miękkości papryki i cukinii (gotowałam około 30 minut). Gorące leczo przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy w wodzie 10 minut.

  3. Takie danie ze "słoika" możemy urozmaicić podając z pieczarkami, bądź smażona kiełbaską.

    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń