Do góry

Przekąski Przepis na:

Leczo wegetariańskie

Leczo wegetariańskie

Autor: Kaatarinaa

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 188

Dodano: 13.05.2012

Odsłon: 62443

Wegetariańska wersja popularnego jednogarnkowego dania. Doskonale smakuje z czosnkową grzanką. Polecam!

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obieramy warzywa i kroimy w kostkę, kolejno: cebulę, cukinię razem ze skórą, marchewkę, paprykę i sparzone obrane ze skóry pomidory. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy najpierw warzywa, które potrzebują więcej czasu aby zmięknąć a na końcu dodajemy pomidory.

  2. Przyprawiamy warzywa i dodajemy przecier pomidorowy. Całość dusimy ok 30 min. Najlepiej smakuje z grzanką lub świeżym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

eloite 30 listopada 2016 Pierwszy raz gotowałam tego typu danie i wyszło przepysznie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

embepe13 04 sierpnia 2012 Nie jest to leczo, ale jarzynowe danie. Wszysto fajne, ale po co koncentrat pomidorowy do świeżych pomidorów?

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ikxio 04 sierpnia 2012 to nie leczo tylko hiszpanskie pisto manchego wzbogacone nie wiadomo po co o marchewke, pora , oregano i bazylie? nie lepiej pare zabkow czosnku? kol. marabut zapewniam, ze na temperatury przekraczajace 30º w cieniu danie wymarzone i wbrew pozorom papryka ze skora i takaz cukinia wcale lekkostrawne nie sa.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marabut 15 maja 2012 W tym leczo brakuje mi białka. Jest lekkie, i to wspaniale, jednak po godzinie od zjedzenia trzeba będzie poszukiwać czegoś na ząb. Proponuję dodać do niego kawałki marynowanego i obsmażonego tofu Polsoi. Wzmocnią potrawę, a nie zaburzą jej smakowitości i wegetariańskości.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń