Zupy Przepis na:
Leczo z cukini

Składniki
- cukinia, 1 średnia
- papryka czerwona i zielona, 2 małe
- pomidory, 3 duże
- cebula, 1 średnia
- pieczarki, 20 dag
- koncentrat pomidorowy, 2-3 łyżeczki
- sól
- pieprz ziołowy/czarny
- bazylia
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na złoty kolor (2-3 minuty). Dodać pokrojone pieczarki i smażyć przez kolejne 10 minut.
-
Obraną, oczyszczoną z nasion i pokrojoną w kostkę cukinię oraz paprykę, smażymy z pieczarkami przez kolejne 10 minut. W trakcie dodajemy ok ½ -1 szklanki wody.
-
Gdy cukinia z papryką będą już pół-miękkie, dodać 3 sparzone wcześniej, obrane i pokrojone w kostkę pomidory.
-
Na zakończenie dodając 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego i przyprawiając bazylią, pieprzem i solą, gotować jeszcze przez około 3-4 minut.
Komentarze do przepisu (0)