Do góry

Przetwory Przepis na:

Leczo z cukinia i dynią na zimę

Leczo z cukinia i dynią na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 460 Ocena: 5542

Dodano:

Odsłon: 6608

Zimą wystarczy podsmazyć kiełbasę na cebuli i jest obiad w 5 minut.

Składniki

  • 2 duże cukinie
  • 500 g. dyni
  • 1 i 1/2 kg. pomidorów
  • 1 i 1/2 kg surowej czerwonej papryki
  • Bazylia suszona 4 łyżki
  • sól, pieprz świeżo mielony
  • olej w takiej ilości, aby zakrył tylko dno garnka
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukinię i dynię obieramy, kroimy na kawałki
    Paprykę kroimy w paski. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w ósemki

    Na dno garnka wlewamy olej i podgrzewamy, wrzucamy pokrojoną paprykę. W dalszej kolejności dynię, cukinię i pokrojone pomidory.

    Dusimy do miękkości.
    Nie dolewamy wody, warzywa same ją puszczą.
    Przekładamy do słoików i pasteryzujemy 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń