Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Leczo z czerwoną fasolą"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 146
Polecam.
Odsłon: 779
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 117
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 146
Polecam.
Odsłon: 779
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 117
Składniki
Kiełbasę kroję w półplasterki i podsmażam na oleju. Dodaję obrane, okrojone w półplasterki cebule, doprawiam majerankiem, pieprzem i solą. Papryki myję, oczyszczam z nasion, pokroję w paski i dodaję do cebuli z kiełbasą. Wszystko chwilę smażę.
Cukinie myję, kroję w grubsze półplastreki i dodaję do smażonych składników. Posypuję papryką, dokładam keczup. Pomidory parzę, obieram ze skórki i trę na tarce, dodaję do warzyw. Wlewam bulion, duszę do miękkości. Dodaję czerwoną fasolę, doprawiam.
Porcja zawiera ok. 380 kcal
Porcja kosztuje ok. 4 zł
ok. 30 min
<strong>Teresa Skotnicka z Gozdowa</strong>Źródło: Tina