Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo smaczne danie idealne na szybki obiad albo na kolację. W sezonie warto zamrozić trochę fasolki, aby móc to danie przygotować zimą.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 70
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 70
Składniki
Fasolkę szparagową myjemy, odkrawamy końcówki, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Pieczarki kroimy w półplasterki i dusimy do odparowania wody. Pomidory sparzamy we wrzątku, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy marchewkę, wlewamy ok. 1/2 szklanki wody i dusimy do miękkości i odparowania wody. Dodajemy fasolkę, kiełbasę, pieczarki, pomidory i paprykę i chwilę razem dusimy. Dodajemy ketchup i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na koniec doprawiamy do smaku papryką słodką, majerankiem, solą i pieprzem oraz dodajemy posiekany koperek. Dusimy jeszcze przez chwilę. Smacznego :)