Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, z dużą ilością warzyw, leczo podane z kaszą kus kus. Polecam.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 43
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 43
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry, lekko solimy i dusimy razem z pokrojonymi w kostkę pieczarkami w garnku z 2 łyżkami oleju około 10 minut. Dodajemy oczyszczoną z nasion pokrojoną w paski paprykę czerwoną i żółtą, mieszamy i dusimy kolejne 10 minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, domową kostkę rosołową, mieszamy i dusimy kolejne 10 minut. Dodajemy pokrojone w kostkę cukinie, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości składników.
Gdy wszystkie dodane składniki będą miękkie dodajemy majeranek, drobno pokrojoną natkę pietruszki z koprem, puszkę pokrojonych pomidorów bez skórki. Dusimy jeszcze na wolnym ogniu kilka minut pod przykryciem, doprawiamy do smaku. W między czasie zaparzamy kaszę kus kus. Odmierzoną ilość kaszy zalewamy wrzącym bulionem warzywnym tak żeby była zakryta kasza, przykrywamy i parzymy 10-15 minut. Leczo podajemy z kaszą kus kus. Smacznego!!!