Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z kaszą kus kus.

Leczo z kaszą kus kus.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1042 Ocena: 10537

Dodano:

Odsłon: 193

Zdrowe, z dużą ilością warzyw, leczo podane z kaszą kus kus. Polecam.

Składniki

  • cebula 1 szt.
  • kiełbasa 30 dag
  • czerwona papryka 1 szt.
  • żółta papryka 1 szt.
  • pieczarki 4 szt.
  • cukinia 1 mała
  • papryka mielona słodka
  • pomidory krojone 1 puszka
  • olej 2 łyżki
  • Sól morska
  • Pieprz ziołowy
  • czosnek granulowany 1 mała łyżeczka
  • majeranek 2 łyżki
  • domowa kostka rosołowa 1 łyżka
  • Natka pietruszki
  • koper
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry, lekko solimy i dusimy razem z pokrojonymi w kostkę pieczarkami w garnku z 2 łyżkami oleju około 10 minut. Dodajemy oczyszczoną z nasion pokrojoną w paski paprykę czerwoną i żółtą, mieszamy i dusimy kolejne 10 minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, domową kostkę rosołową, mieszamy i dusimy kolejne 10 minut. Dodajemy pokrojone w kostkę cukinie, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości składników.

  2. Gdy wszystkie dodane składniki będą miękkie dodajemy majeranek, drobno pokrojoną natkę pietruszki z koprem, puszkę pokrojonych pomidorów bez skórki. Dusimy jeszcze na wolnym ogniu kilka minut pod przykryciem, doprawiamy do smaku. W między czasie zaparzamy kaszę kus kus. Odmierzoną ilość kaszy zalewamy wrzącym bulionem warzywnym tak żeby była zakryta kasza, przykrywamy i parzymy 10-15 minut. Leczo podajemy z kaszą kus kus.


    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 20 lutego Uwielbiam kuskus a w połączeniu z warzywami mogłabym jeść codziennie:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń