Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Leczo z klopsikami"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 115
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 115
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Posiekaną cebulę podsmaż na oleju, po czym dodaj pokrojone w kostkę papryki, bakłażana i cukinię. Duś całość ok. 20 minut na małym ogniu.
Następnie dołóż pomidory z puszki, dolej sos pomidorowy i posyp warzywa czubrycą, solą oraz pieprzem.
Mięso przełóż do miski, po czym dodaj posiekaną cebulę z czosnkiem i koperkiem, a także majeranek, sól, pieprz i kaszę mannę. Z masy uformuj kulki. Obtocz je mące i gotuj około 15 minut.
Nalej leczo do miseczek i dołóż klopsiki. Udekoruj potrawę listkami bazylii.
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Super TV