Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z mięsem drobiowym

Leczo z mięsem drobiowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2129 Ocena: 11957

Dodano:

Odsłon: 891

Pożywne i rozgrzewające danie na nadchodzącą jesień.

Składniki

  • filet z kurczaka podwójny
  • ½ szklanki zielonego groszku
  • 1 mały bakłażan
  • 20 dag fasoli szparagowej
  • 2 czerwone papryki
  • 2 białe cebule
  • 1 mały kalafior lub brokuł
  • 5 łyżek oleju
  • sól i pieprz do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku
  • natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju z dodatkiem mielonej papryki do smaku. Warzywa oczyścić, pokroić dodać do mięsa i smażyć około 15-20 minut. Następnie zalać 1 szklanką gorącej wody, przyprawić do smaku i dusić do miękkości. Po ugotowaniu posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem lub ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń