Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Leczo z mięsem i ryżem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój na kawałki i obsmaż na oleju. Oprósz solą, pieprzem, papryką oraz ziołami.
Cebulę oraz czosnek drobno pokrój i podsmaż na oleju. Pieczarki pokrój w plasterki, paprykę oczyść, pokrój na kawałki. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój. Fasolkę szparagową oczyść, przetnij na pół. Przygotowane dodaj do mięsa. Wsyp ryż, wymieszaj i podlej gorącą wodą.
Naczynie nakryj, postaw na małym ogniu i duś, aż ryż, mięso oraz fasola będą miękkie. W trakcie duszenia podlewaj gorącą wodą. Przypraw danie i duś jeszcze chwilę.
Przed podaniem wsyp posiekaną natkę oraz koperek, wymieszaj.
Porcje 8 Przygot. 60 min Cena 1,30 zł Kalorie 420 kcal
Elżbieta Pawelec z Elbląga z BiesiekierzaŹródło: Takie jest życie