Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc w Bieszczadach zasmakowałam takiej pyszności. Szybkie, proste i bardzo pyszne.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 29
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 29
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Składniki
Na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebule (można ja posypać szczyptą cukru, aby się nie przypalała). Kiedy się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Mieszamy i podsmażamy.
Następnie do podsmażonej kiełbasy dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę, startą na tarce o grubych oczkach marchew oraz pokrojonego w kostkę ogórka. Mieszamy i podsmażamy około 5 minut.
Kolejno dodajemy poszatkowaną kapustę. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia. Podlewamy szklanką wody w razie konieczności i gotujemy około 5*8 minut.
Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę pomidory oraz poszatkowaną natkę pietruszki. Wszystko mieszamy doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy jakieś 5-8 minut. Podajemy na gorąco z chlebem lub z ziemniaczkami i kotletem mielonym. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-XD
;-d