Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Leczo z patisona"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35990
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 161
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 291
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 342
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35990
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 161
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 291
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 342
Składniki
Patisony umyj, obierz ze skórki, przekrój na pół i wytnij gniazda nasienne. Miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach (bardzo młode patisony zetrzyj ze skórką).
Cebulę oczyść, drobno pokrój. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Pieczarki umyj, osusz, pokrój w półplasterki, a kiełbasy w plasterki. Pomidory sparz, natnij na krzyż i obierz ze skórki. Miąższ pokrój na kawałki.
Na dużej patelni rozgrzej olej. Najpierw podsmaż kiełbasę. Potem dodaj pieczarki oraz cebulę i smaż chwilę. Potem wrzuć na patelnię starte patisony oraz paprykę. Na koniec dodaj pomidory. Przypraw do smaku. Duś razem 15 minut.
Podaj z ryżem lub pieczywem. Zamiast patisona możesz użyć cukinii.
Porcje 4 40 min Cena 0,90 zł Kalorie 340 kcal
Kazimiera Płoszaj z WrocławiaŹródło: Takie jest życie