Do góry

Przetwory Przepis na:

Leczo z winem do słoików

Leczo z winem do słoików

Autor:

Przepisów i artykułów: 2068 Ocena: 11104

Dodano:

Odsłon: 1761

W zimie jak znalazł dla osób pracujących.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Paprykę, cukinię i bakłażana oczyścić, pokroić w kostkę. Następnie cebulę pokroić w cienkie plastry, usmażyć na oleju z zmiażdżonym czosnkiem i dodać do warzyw. Warzywa przełożyć do rondla, zalać sokiem pomidorowym, octem, winem i zasypać cukrem. Całość wymieszać, przyprawić i dusić na wolnym ogniu około 20 minut mieszając w między czasie. Gorące leczo przełożyć z sosem do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń