Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z zielonych ogórków - najlepsze

Leczo z zielonych ogórków - najlepsze

Autor:

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 839

Dodano:

Odsłon: 6503

Sekret dobrze przyrządzonego leczo polega na tym, że nie dodajemy ani kropli wody.

Składniki

  • 2 długie ogórki
  • 3 cebule
  • 4 pomidory
  • 3 zmiażdżone ząbki czosnku
  • 3 papryki różnokolorowe, po jednej z każdego koloru, czyli czerwona, żółta i zielona
  • 30 dag pokrojonej kiełbasy
  • 1 kostka rosołowa
  • Sos sojowy
  • Sól
  • Odrobinę papryki w proszku
  • ½ łyżeczki majeranku
  • 2 liście laurowe
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • Olej.
3-4 os. 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. W garnku dusimy pokrojoną cebulę na oleju, gdy cebula będzie w miarę miękka, dodajemy pokrojoną w plastry paprykę i dalej dusimy.
    Gdy w garnku zrobi się w sucho dodajemy mokre warzywa: Pokrojone pomidory i obrane i pokrojone w kostkę ogórki. Doprawiamy przyprawami: dodajemy kostkę rosołową, majeranek, ziele angielskie, liście laurowe, sól i sos sojowy. Wszystko dusimy do momentu aż warzywa będą w miarę miękkie.

  2. Gdy warzywa będą się podduszały, na patelni podsmażyć pokrojoną kiełbasę wraz ze zmiażdżonym czosnkiem a następnie wrzucić do gorących warzyw i wszystko jeszcze chwilę poddusić.
    Podawać gorące.
    Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

http://slodkoiwytrawnie.blogspot.com/2013/11/leczo-z-zielonych-ogorkow-najlepsze.html

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń