Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z żółtą cukinią

Przepis dnia 2018-07-30
Leczo z żółtą cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 376 Ocena: 4405

Dodano:

Odsłon: 6408

Polecam :)

Składniki

  • 3 średnie żółte cukinie
  • 3 średnie cukinie zielone
  • duża czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 3 duże pomidory
  • 1 cebula
  • 2 surowe ogórki gruntowe, 3 łyżki keczupu
  • 3 łyżki oliwy lub więcej w/g uznania
  • kiełbasa (dałam wiejską) sól, pieprz świeżo mielony, bazylia, oregano do smaku
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukinie obrac ze skórki i pokroić w kostkę. Papryki również pokroić na większe kawałki.
    Pomidory obrać ze skórki i pokroić. Ogórki pokroić w krążki ze skórką.
    Na patelnię wlać oliwę i zeszklić cebulę. Przełożyć do garnka, wrzucić cukinię, papryki i pomidory.
    Dodać przyprawy.
    Dusić pod przykryciem, nie dolewać wody ponieważ warzywa ja oddadzą.
    Pod koniec gotowania dołożyć pokrojoną kiełbaskę i keczup.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń