Do góry

Desery Przepis na:

Legumina z truskawkami

Legumina z truskawkami

Autor: rosse

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4491

Dodano: 02.07.2012

Odsłon: 23221

Najlepsze ciasto truskawkowe jakie jadłam.Inne niż popularne ptasie mleczka,znam je od lat i robię w sezonie truskawkowym,a nawet zimą z mrożonymi truskawkami:)

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W okrągłej większej blaszce ułożyć biszkopty okrągłe lub upiec biszkopt.Galaretkę rozpuścić we wrzątku(w upały w mniejszej ilości wody z przepisu na opak.),wystudzić.Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody,wystudzić.Ubić śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym(do smaku),dodać przestudzoną żelatynę i zmiksować ze śmietaną.

  2. Na biszkopt ułożyć truskawki całe,sporo.Śmietanę z żelatyną wylać szybko na biszkopt,żeby nie stężała.Włożyć do lodówki,żeby trochę się ścięło i wylać galaretkę na wierzch i znów do lodówki.

  3. Dla zainteresowanych,mogę podać przepis na biszkopt.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

achart 09 lipca 2012 zrobiłam, tyle że z jagodami, bardzo smaczne, szybkie i łatwe:) polecam i dziękuje:)pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 03 lipca 2012 Może być 18%, ja ostatnio miałam 18% i 12% i wymieszałam obie i było ok:)pozdrawiam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

achart 02 lipca 2012 jutro mam zamiar wypróbować przepis, tylko nie wiem ilu % śmietana ma być??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń