Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka pasuje praktycznie do każdego dania lub jako samodzielna przekąska. Sama uwielbiam zabierać ją d pracy, jest delikatna, smaczna i zdrowa a do tego szybka w przygotowaniu. Przypomina sałatkę grecką z tym że nie dodaję do niej ani oliwek ani cebuli ze względu na córcię która nie przepada za tymi dwoma składnikami.
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1127
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 19
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 52
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1127
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 19
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 52
Składniki
Sałatę lodową myjemy i osuszamy. Rwiemy na niewielkie kawałki, Paprykę, pomidora i ogórka kroimy w kostkę. Fetę odsączamy i również kroimy w niewielką kostkę. Wszystko razem mieszamy.
Do szklanki wsypujemy koperek, zioła prowansalskie oraz bazylię. Wlewamy 4 łyżki wody, 4 łyżki oleju rzepakowego i pół łyżeczki octu. Dokładnie mieszamy. Gdy wszystkie składni dokładnie się wymieszają, polewamy dressingiem sałatkę. Najlepiej smakuje schłodzona dlatego warto przed podaniem wstawić na ok godzinę do lodówki. Idealnie komponuje się również z daniami z grilla. Życzę smacznego.