Do góry

Zupy Przepis na:

Lekka kalafiorowa

Lekka kalafiorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 150

Dodano:

Odsłon: 1025

Uwielbiam zupy. Czasami zastępują mi one cały obiad. Rozgrzewają, sycą, a przy odpowiednim przygotowaniu nie zawierają bardzo dużej ilości kalorii. Taką zupą jest lekka kalafiorowa.

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonego kalafiora
  • 3 sztuki ziemniaków
  • 3 sztuki marchewki
  • 1,5 litra wywaru warzywnego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1 opakowanie naturalnego gęstego jogurtu
  • przyprawy: sól, pieprz, kozieradka, liść laurowy, ziele angielskie, płatki chili
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. zupę gotujemy na wywarze warzywnym, wrzucamy najpierw pokrojone ziemniaki i marchewki, później kalafiora; doprawiamy do smaku, a na koniec dodajemy jogurt, natkę pietruszki i płatki chili

  2. całość przepisu na http://www.pojdziewcycki.pl/

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

larnaka 09 grudnia 2016 ja takie zupki robię na gotowych bulionach, super wychodzą nawet na warzywnych krakusa. żeby mieć swój wywar niestety trzeba poświęcić na to kila dobrych godzin a czasu nie ma :( Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń